lör dagens … shopping!!

26 Apr

dagens shopping

På bilden: Skogens salt – Nguyen Huy Thiep; Allt går sönder – Chinua Achebe; Stjärnans ögonblick – Clarice Lispector; Kärlek, uppror och kademummakärnor; Jenny Häggs mamma solar brösten i sovrummet – Ida Säll, Dimman/Staden/Nattljus – Eva Neander; Tolv meditationer – Jan Erik Vold; Europeisk universalism – Immanuel Wallerstein; Det liberala viruset – Samir Amin; Vredens geografi – Arjun Appadurai; Den sista människan – Mary Shelley (som jag personligen är sjukt lycklig över att ha köpt); en motorcykelopera samt en skiva med konstmusik från 60-talet. Samtliga saker från mindre förlag med montrar på Textmässan.

Prästen och jag och några av Prästens kompisar var på kulturella events idag: Textmässan 2008 på söder och Fanzine/Seriemässa på Kulturhuset och detta ”fick följa med oss hem”. (Modebloggspoäng #1) Vi fick till och med en skrymmande påse á la goodiebag (modebloggspoäng #2) av Modernista när vi köpte en bok av dem. Jag fick inte in bärtekniken på hela dagen trots att det knappast är teoretisk filosofi (och amöborna på Sex and the City klarar att fjanta runt i stilettklack och bära tio såna där). Båda mässorna var fina: mycket folk, lite kulturcreddiga kändisar och en allmän svårighet att låta bli att köpa saker. Vi hittade förutom böckerna och skivorna och serierna och fanzinen lite fina bilder att rama in, en feministkarta från några söta flattecknare (Prästen tror de ville ligga med mig, jag tyckte jag fick en skeptisk blick då jag uttryckte ett visst intresse för deras festinbjudan) och på hemvägen köpte vi sushi. En bra dag, med andra ord.

Dagens jag! (Modebloggspoäng #3)

dagens jag!

Tröja & kjol: Monki.

Assecoarer: Mumiens blod av Ola Skogäng & Einsteins fru av Liv Strömquist. (Jag skulle lätt ligga med Liv Strömquist. Måste informera Prästen om att hon fått en plats på Listan.)

Pose: Lunarstorm, blogg.se. 

Annonser

2 svar to “lör dagens … shopping!!”

  1. Ola april 28, 2008 den 3:11 e m #

    Kul att du köpte boken. Hoppas du gillar den!

  2. prästfrun april 28, 2008 den 7:41 e m #

    Ola: Jag återkommer med rapport när det blir min tur att läsa den, men det verkar lovande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: